Kultura

NOVI MUZIČKI SPEKTAKL U SARAJEVU: Kraljevi stižu za vikend, lična želja frontmena je nastup u BiH

Nicholas Reyes sa Gipsy Kingsima nastupa preko trideset godina, i važi za jednog od najboljih izvođača world/flamenco zvuka svih vremena 

Gipsy Kingsi će ovog vikenda održati dugo očekivani i jedinstveni muzički spektakl u regiji, na isključivo insistiranje Nicholasa Reyesa i to mimo dogovorene turneje.

 Nicholas Reyes dobro poznaje historiju Sarajeva kao i Bosne i Hercegovine, a iako su zvanični Kingsi nastupali i ranije u Sarajevu, nisu dolazili nikada u punom sastavu i sa vodećim frontmenom.

„Sarajevo sam odabrao lično mimo turneje, i želim se pokloniti toj publici. Poznajem historiju Sarajeva ali i Bosne i Hercegovine, i jedva čekam da u kartu svojih turneja konačno upišem i Sarajevo“, poručio je Nicholas Reyes.

Sarajevski koncert će također biti specifičan i po set listi, jer obzirom da nije u sastavnom dijelu turneje koja će biti izvedena po već pripremljenom repertoaru, domaća publika će imati priliku da posluša presjek njihovih najvećih hitova iz cjelokupne karijere.

Sudeći po prodaji ulaznica vlada ogromno interesovanje kako domaće tako i mnogobrojne regionalne publike za ovaj jedinstveni spektakl.

Njihova zvanična turneja započinje tek 15. maja, nastupom u čuvenom Royal Albert Hallu u Londonu, a nakon toga na red dolaze nastupi po Njemačkoj, Španiji i Sjedinjenim američkim državama.

Nicholas Reyes sa Gipsy Kingsima nastupa preko trideset godina, i važi za jednog od najboljih izvođača world/flamenco zvuka svih vremena.


Preostale ulaznice za koncert su dostupne putem web platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Povezani članci