Uncategorised

GRANICA NE POSTOJI: Zajedničkim radom policija utvrđuje je li bilo napada na Srbe

Pripadnici Policijske stanice Tešanj prikupili su snimke video-nadzora i podatke za dva putnička motorna vozila i jedan motocikl sa područja opštine Doboj Јug, čiji vozači i saputnici bi se mogli dovesti u vezu sa presretanjem kolone vozila i pokušaja skidanja zastave Republike Srpske sa jednog od vozila 1. septembra u Јelahu nakon skupa "Granica postoji" u Doboju.

z MUP-a su naveli da se trenutno preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta vozača i lica, obavljanju razgovora i saslušanja na okolnosti događaja.

- Dana 1. septembra u 21.50 časova dežurna služba Policijske stanice Tešanj je obaviještena od Policijske stanice Teslić da su putem telefona zaprimili prijavu nepoznate muške osobe da se istog dana oko 19.30 časova u mjestu Јelah u opštini Tešanj dogodio incident kada je grupa građana bacala kamenje na autobus u kojem se nepoznati prijavilac nalazio, kao i na putnička vozila koja su se nalazila u koloni vozila koja se se vraćala sa  protesta iz Doboja i koja su se kretala u pravcu Teslića - istakli su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Vezano za predmetnu telefonsku obavijest i za već prikupljena saznanja, Policijska stanica Tešanj je dana 2. septembra Policijskoj stanici Teslić uputila dopis sa zahtjevom da se pisanim putem dostave informacije o spornom događaju, a naročito da se dostave identifikacioni podaci o prijaviocu događaja, da se dostavi informacija da li su policijski službenici Policijske stanice Teslić vršili uviđaj, da li su evidentirana oštećenja na nekim od vozila koja su se kretala u koloni, te da li je neko od građana koji su se nalazili u vozilima /putnička vozila i autobusi/ povrijeđen. Takođe, naknadno je upućen zahtjev da se identifikuju i kao svjedoci saslušaju lica sa područja opštine Teslić, koja su se nalazila u vozilima koja se kretala u koloni vozila, a čijim svjedočenjem bi se utvrdile bitne činjenice vezane sa sporni događaj 

Na zahtjev Policijske stanice Tešanj, Policijska stanica Teslić je saslušala deset osoba u svojstvu svjedoka, o čemu su sačinjeni i dostavljeni zapisnici.

U tim zapisnicuma, dodali su iz MUP-a, "nijedan od saslušanih svedoka nije izjavio i potvrdio da je neko od građana na području naseljenog mjesta Јelah bacao kamenje na kolonu vozila, dok su neki od svjedoka izjavili da su dva motorna vozila onemogućila kretanje kolone vozila na jednom od semafora, kada je jedno lice koje je upravljalo manjim motociklom pokušalo skinutu zastavu Republike Srpske sa poklopca motora jednog vozila, a takođe, svi svjedoci su izjavili da prilikom ovog događaja nije nastupila bilo kakva šteta na vozilima niti je neko povrijeđen".

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Predrag Dević rekao je 1. septembra Srni da su Teslićani koji su se vraćali iz Doboja sa skupa podrške institucijama Republike Srpske napadnuti u centru Јelaha u Federaciji BiH.

- Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima - izjavio je Dević, navodeći da se incident dogodio pred semaforom u centru Јelaha.

  • element_1
  • element_2
  • element_3
Pozitiva

RATOVI I MEĐE IH...

Društvo

DOŠLA VODA DO...

Pozitiva

RATOVI IH NISU...

Politika

NES PRIZNAO:...

Politika

S KOSOVA JASNA...