Kultura

ENTUZIJASTI IZ TRAVNIKA: Slijedi vikend brendiranja tradicije i urbane mode

Prvi Travnik Fashion Weekend će se održati u petak, 10.05.2024. godine u Centru za kulturu općine Travnik sa početkom u 20:00 sati.

Općina Travnik u cilju revitalizacije i održivosti modne i tekstilne industrije i njenog razvoja na području općine Travnik daje punu podršku organiziranju prvog Travnik Fashion Weekend-a.

Događaj je sastavni dio programa 7. Međunarodnog simpozija tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna kojeg organizira Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Travnik Fashion Weekend plod je kreativnosti i predanosti mladog tima entuzijasta i studenata Fakulteta za tehničke studije sa ciljem brendiranja tradicije i urbane mode u srcu tekstilne prijestolnice.

Posjetitelji će imati priliku uživati u modnim kreacijama renomiranih bh. dizajnera i modnih brendova: Emina Husedžinović Ibrahimović, Adnan Hajrulahović HAAD, BELLISSIMA, DRESSCODE, Sanela Alihodžić BUDI SVOJA, Ninela Memić NM DESIGN, Mirela Džinić SENSES, Jurija Milović L’ADORANT, X.O.S. Gračanica, Minela Vegara OPTIKA VIZIJA.