Sport

U SRBIJI HVALE BOSANCA: Hit prvenstva, oduševljen i selektor

Radnički 1923 je jučer remizirao sa Vojvodinom u pretposljednjem kolu Superlige Srbije i dodatno se primakao historijskom plasmanu u Europu.

Na stadionu u Kragujevcu bio je i selektor reprezentacije Srbije i legendarni fudbaler, Dragan Stojković Piksi. Nakon meča je govorio o Radničkom i pohvalio je rad Feđe Dudića.

“Meni je Radnički definitivno hit prvenstva. Klub ima organizaciju sa pravim ljudima na pravom mjestu. Odradili su dobar skauting sa igračima i izabrali izuzetnog trenera. Igrači su shvatili obaveze i ovo je rezultat.

Sviđa mi se što igraju ofanzivno i gaje napadački fudbal koji ja privatno volim da gledam. Mnogo mi je drago da su u vrhu srpskog fudbala kao neko ko nije bio projektovan za ove pozicije. Znači da je dobar rad došao na naplatu”, kazao je Piksi.

Radnički je remijem sa Vojvodinom ostao na četvrtom mjestu sa dva boda više od Vojvodine i sa tri boda više od Čukaričkog koji ima meč manje, sutra dočekuju Partizan.

Tim Feđe Dudića u posljednjem kolu gostuje Partizanu, Vojvodina dočekuje Mladost, a Čukarički će u goste Zvezdi.

Četvrto mjesto vodi u Europu, ali i peta pozicija ako Zvezda pobijedi Vojvodinu u finalu Kupa Srbije.

Radnički će definitivno u Europu ako pobijede Partizan u Beogradu, a odgovara im i remi, pa čak i poraz, ali da Vojvodina i Čukarički ne ostvare pobjede.

Podsjetimo, Dudić je preuzeo Radnički u septembru prošle godine kada je tim bio na posljednjem mjestu Superlige. Ukupno je na klupi tima iz Kragujevca bio na 31 utakmici. Ima učinak od 20 pobjeda, dva remija i devet poraza.

U ekipi Radničkog su Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić i Tomislav Dadić.