Sport

ZRINJSKI ISPISAO POVIJEST BH. NOGOMETA: Trener Rendulić najavljuje nove podvige

Nogometaši Zrinjskog sinoć su na Islandu ispisali povijest bh. nogometa i izborili grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

Iako su poraženi sa 1:0, s ukupnih 6:3 Mostarci idu dalje.

Nakon utakmice nasmijan je bio Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

"Čestitke igračima. U dvije utakmice smo bili bolji. Mi smo iskoristili tu prošlu utakmicu, danas je bilo samo pitanje koncentracije i odnosa koji je bio izuzetan. Sretni smo i drago nam je što smo mi prvi u bh. fudbalu koji je izborio grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a koje će to takmičenje biti to ćemo vidjeti."

Naredni protivnik je ekipa LASK-a.

"Sigurno da su oni favoriti, ali u dvije utakmice mi vidimo svoju šansu. Neće biti nimalo lako za njih. Nadam se najboljem."

Kada ste dolazili na klupi Zrinjskog ciljevi su bili dupla kruna, nakon toga izlazak u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, šta dalje?

"Pa evo, sada mogu otići", prvo je kroz smijeh rekao Rendulić, te je nastavio:

"Šalim se, sve smo ciljeve ispunili zahvaljujući igračima i upravi naravno. Sada idu novi ciljevi. Moramo se odmoriti i krenuti u prvenstvo. Evropa ne donosi Evropu, nego je donosi naša domaća liga. Cijelu jesen smo u Evropi. Da će biti teško bit će, ali imamo 30 igrača i vidjet ćemo", završio je Rendulić.

Povezani članci