Sport

TAJNA CRNOG PLAŠTA: Messi je ogrnuo „misteriozni“ ogrtač prilikom podizanja pehara

Argentina je osvojila Svjetsko prvenstvo nakon što je poslije penala u finalu pobijedila Francusku 4:2.

Argentina je vodila 2:0 do 80. minute, da bi onda Kylian Mbappe s dva gola u manje od dvije minute odveo utakmicu u produžetak. Messi je u 108. minuti vratio Argentinu u vodstvo, a penale je Francuskoj osigurao Kylian Mbappe hat-trickom iz penala u 118. minuti. 

Lionel Messi je u svome drugom finalu s Argentinom došao do naslova prvaka, a nakon utakmice je proglašen najboljim igračem turnira. Čudesni Argentinac postao je prvi igrač u povijesti koji je zabio gol u skupini, osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu.

FkSAabNWIAI8Fmy

Messiju je FIFA-in predsjednik Gianni Infantino uručio pehar prvaka koji je sa suigračima podigao ogrnut crnim plaštom koji mu je stavio Infantino. Na društvenim mrežama odmah se počelo pisati o "misterioznom" plaštu na Messiju, ali je riječ o "bishtu", tradicionalnom ogrtaču bogatih katarskih državljana koji ga često nose preko ostatka odjeće.

Messi je tako postao najbolji strijelac Svjetskih prvenstava u povijesti, a uz klupske titule prvaka i osvajanje nekoliko Liga prvaka u svojim vitrinama ima zlato i sa Svjetskog prvenstva. Konačno, Messi je tako postao najveći svih vremena, zasjenivši uspjehe velikog Diega Maradone.

Povezani članci