Sport

SPEKTAKL U CRNOJ GORI: Bh. legende dočekane ovacijama, zapjevalo se i Sarajevu

Velika fešta održana je u Ulcinju, u susjednoj Crnoj Gori.

Tamo su se, naime, okupile velike jugoslavenske sportske zvijezde, a među njima i dva bivša selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, nekada rivali u bordo i plavom dresu, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević.

Zapjevalo se i zaigralo, evocirale su se uspomene, a Bosanci i Hercegovci srdačno su dočekani od strane crnogorskih prijatelja.

Snimke je na društvenim mrežama objavio legendarni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević, a kakva je atmosfera vladala nedavno u Ulcinju pogledajte u nastavku.

Inače, Ulcinj je tri dana bio domaćin "Mundijala prijateljstva", sportske manifestacije koja je okupila više stotina nogometaša i sportskih radnika bivše SFR Jugoslavije.

Gosti najjužnije crnogorske općine bili su i brojni drugi sportaši koji su nosili dres i pod zastravom bivše države osvajali medalje na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima.

Glavni incijator manifestacije je Pavle Pepđonović, ulcinjski privrednik, bivši košarkaš i sportski radnik.

Manifestaciju su podržali privrednici, hotelijeri, ugostitelji, lokalna uprava, Turistička organizacija i zajednica, privatna i javna preduzeća i gotovo svi građani Ulcinja.

Gosti su bili: Dejan Savićević, Zvonimir Boban, Ljubomir Radanović, Ivan Gudelj, Faruk Hadžibegić, Davor Jozić, Mehmed Baždarević, Ivan Ćurković, Blaž Slišković, Enver Marić.

Od legendi jugoslavenskog sporta gosti su bili i: Zoran Slavnić, Svetlana Kitić, Šaban Trstena, Mirko Vičević, Veselin Đuho, Mirko Puzović, Jasmin Mrkonja, Anto Josipović.