Sport

ISPISAO ISTORIJU SA ZRINJSKIM: Rendulić nakon otkaza otvorio dušu

Sada već bivši trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić prvi put je javno govorio o okolnosti svog razlaza s prvakom BiH. 

Krunoslav Rendulić prošle sezone postao je prvi trener koji je Zrinjskom donio dvostruku krunu. Ipak, mala kriza i težak poraz u gradskom derbiju presudili su mu i dobio je otkaz na klupi Plemića.

Otkako je otišao iz Mostara Rendulić je uglavnom šutio o otkazu, a desetak dana nakon smjene prvi put je javno progovorio u podcastu "Tribina" na YouTubeu.

“Prvi put takvo nešto se spremalo prije dva mjeseca kada smo izgubili od Posušja 2:0. Tada se moglo naslutiti da stvari ne idu u pozitivnom smjeru. Kada novine počnu brujati da vam se sprema otkaz, a klub ne stane iza vas glasnim priopćenjem i kaže nije tako onda je jasno odakle vjetar puše. Moj otkaz traje već dva mjeseca”, rekao je Rendulić.

Renduliću je presudio poraz kod Veleža, no on tvrdi da rezultatski Zrinjski nije bio u dramatičnom položaju.

“Situacija je bila više nego u redu. S pobjedom koja bi se dogodila svakako bi bilo u redu. Novi trener je došao dva dana prije utakmice, što je mogao promijeniti – ništa. Bodovno smo izjednačeni kao i prošle godine, sve je identično, ali plovimo Europom. Treba reći da Borac ove godine igra dobro, oni su iskoristili sve svoje šanse, prvih pet mečeva igrali kod kuće i uzeli 15 bodova…”, istakao se Rendulić, a nakon toga se ponovno vratio na priče od prije dva mjeseca:

“Ne bih ulazio u razloge, ali bih rekao na kraju da sam postao žrtva svog uspjeha. Letvica je podignuta visoko, naravno da ljudi u svemu tome postaju i nerealni. Svi smo to pomalo, ali treba sagledati priču i donijeti zaključak na realnim osnovama. Mi smo drugi u prvenstvu, jako dobre partije pružali u Europi. Nije lako voziti paralelno dva kolosjeka. Nastupamo u grupi koja je vrijedna Lige prvaka i od početka Zrinjski je tu uljez. AZ, Aston Villa i Legija su kvalitetom iznad nas. Pogotovo je to Aston Villa. Klub nije imao takav tim u zadnjih 15 godina, trenutno su na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. AZ je trenutno treći u nizozmskoj, Legija je najbolja u Poljskoj. Mi smo u takvoj konkurenciji bili konkuretni u svim utakmicama, ispisali i povjesnu utakmicu protiv AZ Alkmaara, bili konkurentni protiv Aston Ville u Birminghamu. Do zadnjih sekundi smo imali bod u rukama. Utakmica protiv Legije je bilo 50:50. Poništen nam je i čini se regularan gol. Pitanje kako bi taj meč završio, a po prikazanom morali smo uzeti. U Poljskoj su nas koštale greške, ali to i jeste razlika nas i u Europi", prenosi N1 njegove riječi iz podcasta "Tribina". 

Govorio je i o tome da li je prije dolaska u Zrinjski bio spreman na to

“Uvijek sam govorio da imam dnevni ugovor, nije bitno koliko on traje. Morate ići dan po dan, ako se ne možete s tim pomiriti ne trebate se ni baviti. Ponosan sam na ovo što sam uradio u Zrinjskom. Ponosan sam na tim, na momke oni su najzaslužniji rezultate. Sretan sam što sam tu”, zaključio je Krunoslav Rendulić. 

Povezani članci