Sport

SLAVNI TRENER ODUŠEVLJEN MOSTARCIMA: Sjetio se jednog od najboljih bh. nogometaša

Aston Villa nije uspjela slaviti u Mostaru. Prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski im je otkinuo bod (1:1), a nakon meča je svoje viđenje utakmice dao menadžer gostiju Unai Emery.

Španski stručnjak je pohvalio Zrinjski u večerašnjem meču. Ističe da se vidjela motivacija Plemića u oba meča s Aston Villom i pohvalio je organizaciju utakmica.

"Zrinjski je bio kompetitivan tim. Poštujem sve timove, oni su bili veoma motivisani pred domaćom publikom. Mi smo željeli da osvojimo grupu i sretni smo što smo u tome uspjeli. Svi su bili veoma ljubazni i iskazali su poštovanje prema njima."

Nastavio je o Zrinjskom za koji ima same pohvale.

"Ne znam mnogo o ligi Bosne i Hercegovine. Zrinjski je pokazao da ima kvalitet i da taktički, posebno defanzivno stoje jako dobro. To su nam pokazali i u Birminghamu. Bili su motivisani u utakmicama protiv nas. Znam da su sretni zbog boda. Veliko poštovanje prema njima."

"Za nas je najvažnije da poštujemo svakog rivala bez obzira s kim igramo. Cijenim izuzetno način na koji su igrali. Odlučili su da uživaju u ovom takmičenju. Čestitam im na tome. Ja pokušavam da uvijek iskažem poštovanje prema rivalu."

Na pitanje o najboljem bh. fudbaleru kojeg poznaje spomenuo je Mehu Kodru.

"Znam da je Meho Kodro odavde. Njega poznajem iz perioda dok je igrao za Real Sociedad u Španiji. Izuzetno poštujem fudbalsku historiju odavde. Radio sam sa Seadom Kolašincem u Arsenalu", istakao je Emery.

Povezani članci