Sport

SAMO U BIH: Golf, vino i pršut za jedinstven turnir u svijetu

Petak i subota, 28. i 29. listopada u Posušju, odigran je tradicionalni 14. Vinski turnir u organizaciji gospodina Marija Mandurića. Turnir koji spaja, golf i vino, dobre ljude sa svih strana, spaja našu zemlju sa ostalim golf destinacijama...

Spaja regiju Hercegovinu kao golf i vinsku destinaciju, no n ctreba zanemariti i koliko je naše Posušje promovirano kroz taj turnir.Na turniru je sudjelovalo čak 65 grača iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije... što turnir svrstava među jače turnire u regiji.

Također, moramo spomenuti jačinu ovog turnira u golf svijetu, na kojem je sudjelovalo tri predsjednika golf klubova, Golf klub Ban Jelačić iz Zagreba, Golf klub Split i Golf klub Posušje - domaćin terena Topala.Sponzor nagrada u vinu, ove godine je Vinarija podrumi Andrija i Vinarija Keža, sa svojim sortnim vinima - čija su se vina kušala.

Mesna industrija Šišović pobrinula se za odlične pršute na koje nitko nije ostao ravnodušan.Načelnik općine Posušje, gospodin Ante Begić odavno je prepoznao kvalitetu i važnost ovog turnira, te se obratio goleferima i gostima prigodnim govorom i uručio nagradu pobjedniku turnira.

Nakon igre, ručak i dodjela nagrada su bili u restoranu Fontana u Posušju, gdje su se vrijedni domaćini pobrinuli za tradicionalna jela i već spomenuta vina.Pobjednik turnira je gospodin - Mladen Mušura.

I gle čuda, malo pomalo, od davne 2006. godine, kad su se udarili temelji GK Posušje... dođu i rezultati. O klubu se pisalo u najeltnijem GOLF MAGAZINU na svijetu. Kad se voli klub, kad se diše istim plućima, kad kuca jedno srce... kad se golferi ujedine, kad drže do svog kluba... tada dolaze rezultati, klub postaje prepoznatljiv, ne samo u našem malenom kraju... već i šire... u čitavom svijetu.

Povezani članci