Sport

OD BEOGRADA DO BANJA LUKE: Jahorina najveći izazov

Jahorina će ove godine prvi put biti domaćin jedne od etapa biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“, koja će biti vožena od 18. do 21. aprila, saopštili su direktor trke Vladimir Кuvalja i direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić.

Кuvalja je na konferenciji za novinare povodom održavanja 18. trke rekao da mu je velika čast što je Jahorina domaćin treće etape ovogodišnje trke, koja će obogatiti ljetni program ove planine.

Treća etapa ide od Višegrada do Jahorine preko Rudog i Sokoca.

„Ovo je trka sa najvećim rejtingom u regionu. Takođe, biće jedna od najtežih trka jer je u pitanju brdska etapa, izuzetno teška, ali i prilika da se pokažu oni najbolji brdaši. `Beograd-Banjaluka` je do sada bila uglavnom sprinterska trka, prilika da se odmjere najbolji sprinteri, a sada će doći i najbolji brdaši. Ove godine je posebno to da će uspon tokom trke biti 7.200 metara, što je drugi najveći uspon u svijetu kada su u pitanju biciklističke trke“, istakao je Кuvalja.

On navodi da je promocija turističkih destinacija cilj svih, a pogotovo Srbije i Republike Srpske, jer će trka u svojoj prvoj etapi preći Pavlovića most bez zaustavljanja, što radi uspješno 18 godina.

Кuvalja poručuje da će trka biti prilika da pošalju lijepu sliku svijetu.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić navodi da sa Кuvaljom ima odličnu saradnju, te da je ovo treća trka koju organizuju zajedno.

„Ponosni smo što organizujemo trku `Beograd-Banjaluka` i što je treća etapa baš ovd‌je. Cilj je da promovišemo sve ljepote Jahorine i Republike Srpske. Ta trka ne promoviše samo biciklizam, već i prirodne ljepote i uvijek ćemo podržavati ovakve projekte. Svi takmičari odavde odu fascinirani i svaki od tih takmičara je kasnije ambasador naših prirodnih ljepota“, izjavio je Ljevnaić.

Oko 175 biciklista sa svih kontinenata tradicionalno će krenuti iz Beograda 18. aprila, a cilj prve etape biće u Bijeljini.

Dan kasnije vozi se etapa od Zvornika do Vlasenice, a potom slijedi najteža, treća etapa od Višegrada do Jahorine preko Rudog i Sokoca. Posljednja etapa na programu je 21. aprila od Doboja do Banjaluke.

Povezani članci