Sport

NIJE SVE DO NAS: Pad i povreda spriječili Lejlu Njemčević da se okiti evropskom medaljom

Teška povreda raspršila je san najbolje biciklistkinje iz BiH Lejle Njemčević da se okiti medaljom na Evropskom prvenstvu. Za veliki uspjeh Lejla je bila spremna, vrijedna, uporna i odlučna iz trke u trku je gradila svoj uspjeh i došla do četvrte potzicije na svjetskoj rang listi. Ipak, u sportu nije uvijek sve do vas, a mi smo sigurni da će Lejla uskoro opet briljirati na stazi.

Emotivnim statusom uz sliku povrijeđene noge Lejla je svoje razočarenje zbog ispadanja iz utrke na EP podijelila sa svojim fanovima.

- Današnje Evropsko prvenstvo je najveće razočarenje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Za mene je utrka bila završena na 15. kilometru kada je takmičarka ispred mene pala i ja je nisam mogla zaobići zbog velike brzine. Imala sam težak pad, kada sam popravila bicikl zaista sam htjela da nastavim dalje i završim utrku ali me desni zglob previše bolio da bih mogla voziti, napisala je Lejla.

Za nju medalja na EO je bila veliki san.Bila je to prilika da rođendansko slavlje bude potpuno, ali su ga svakako uljepšale čestitke i poruke podrške onih koji su uvijek uz Lejlu.

Plasman na četvrto mjesto Svjetske ranking liste je ranking karijere za našu takmičarku, ali i najbolji plasman u historiji BiH.

Povezani članci