Sport

NOVA LICA NA KLUPI ZMAJEVA: Selektor Hadžibegić kompletirao stručni štab

Kompletiran je stručni štab fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, za čijeg je selektora nedavno izabran Faruk Hadžibegić.

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su tu bili i ranije, selektor se još odlučio za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu, objavili su danas iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme da je ovo jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo sa njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije", izjavio je Hadžibegić, naglasivši:

"Planiram da, čim završim obilazak i razgovor sa igračima, održim i jedan radni sastanak sa članovima stručnog štaba. Znam da svi sa puno ambicija, odgovornosti i želje ulazimo u ovaj posao te da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobru atmosferu u i oko reprezentacije i ostvarimo cilj koji je pred nama."

Hadžibegić je na klupi popularno zvanih "zmajeva" naslijedio Bugarina Ivayla Peteva koji je sa nacionalnim timom Bosne i Hercegovine prošle godine izborio plasman u elitnu UEFA Ligu nacija "A", ali mu članovi Izvršnog odbora N/FS BiH, predvođeni predsjednikom Vicom Zeljkovićem, nisu htjeli produžiti ugovor.

Povezani članci