Sport

MESSI SE "UKAZAO" U KONJICU: Spektakularan gol obišao region

Nogometaši Igmana jučer su pred svojim navijačima pobijedili Zvijezdu 09 sa 3:1 u utakmici 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmicu je obilježio fenomenalan pogodak Stefana Denkovića

Igman je nakon serije loših rezultata uspio da dođe do druge uzastopne pobjede u prvenstvu, a s nova tri boda klub iz Igmana je pobjegao iz zone ispadanja.

Ekipa Edisa Mulalića jučer je na svom terenu sasvim zasluženo pobijedila Zvijezdu 09 koja u dosadašnjem dijelu sezone igra zaista ispod očekivanja, te je zakucana za dno tabele sa svega pet bodova iz 13 utakmica.

Igman je dobro počeo utakmicu i poveo je u 24. minuti kada je Darko Bodul pogodio za 1:0, ali samo četiri minute kasnije gosti su preko Karaklajića uspjeli da poravnaju na 1:1.

No, klub iz Konjica otišao je na poluvrijeme s prednošću. U centru pažnje našao se sjajni Mirsad Ramić koji je digao publiku na noge kada je u 42. minuti meča zabio pogodak za 2:1.

No, detalj koji je obilježio utakmicu Igmana i Zvijezde 09 dogodio se u samom finišu, a na scenu je stupio Stefan Denković koji je ove sezone jedan od najvažnijih igrača Igmana što je demonstrirao i u ovoj utakmici.

Denković je u 80. minuti napravio dar-mar u odbrani Zvijezde 09, a onda je postigao pogodak za konačnih 3:1.

Spektakularan pogodak Denkovića na meču Igman - Zvijezda 09 pogledajte OVDJE.

 

Povezani članci