Sport

JOKIĆ NIJE ZALUTAO U GORAŽDE: Istok BiH navikao na Nikolu, drugovi i priroda ga stalno vraćaju

Kasirka u Goraždu je postala hit u bosanskohercegovačkim medijima jer jučer nije poznala najboljeg košarkaša svijeta. Nikola Jokić je kupovao pivo i još jednom dokazao da se radi o skromnom velikanu koji očigledno voli boraviti u Istočnoj Bosni.

Reklo bi se da je vijest iz Goražda o kasirki, koja je jedino primjetila da je gorostas koji je ušao kupiti pivo dobar za košarke, zasjenila prošlogodišnji folklor Jokića nakon raftinga na Tari.

"Joj, sine koliki si, ti si samo za košarke", kazala mu je prodavačica što je izmamilo Jokiću osmijeh na lice.

Srpski centar broji milijune na bankovnom računu, ali unatoč svjetskoj slavi, Nikola je ostao čovjek na mjestu, čovjek iz naroda i nikada ga nije zanimalo blještavilo Amerike.

Ovo je već treća godina zaredom da Jokić dio odmora provodi na istoku BiH, jer očigledno uživa u prirodnim ljepotama tog kraja. Sa svojom braćom ima prijatelje u Foči kojima se radio vraća, na oduševljenje lokalnog stanovništva koje obilato koristi priliku za fotografisanje.

Prije dvije godine Jokić je snimljen kako uživa u čarima Tjentišta gdje je nacionalni park Sutjeska. Nakon neizbježnog raftinga bio je na Trnovačkom jezeru uživajući u pogledu na Maglić.

Prošle godine istorijski ugovor sa Denverom potpisao je upravo u Foči. Tada je nakon raftinga na Tari zaigrao i kolo.

Povezani članci