Sport

JEDNOM SU GA VEĆ OTJERALI: Zmajevi dobili novog selektora, predstavljanje sutra

Nogometna reprezentacija naše zemlje sutra će vjerovatno dobiti novog selektora, a sutra je zakazana i sjednica Izvršnog odbora NS BiH.

 

To će prema svemu sudeći biti Meho Kodro, no zvanična potvrda očekuje se sutra. Naime, NS BiH zakazao je press konferenciju u 12 sati i uputio poziv predstavnicima medija.

"U četvrtak, 03.08.2023. godine u 13:00 sati u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu biće održana press konferencija.

Predstavnicima medija će se obratiti predsjednik Saveza Vico Zeljković povodom posljednjih aktivnosti NS/FS BiH vezano za izbor selektora „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine", stoji u objavi NS BiH.

Podsjetimo, naša reprezentacija je bez selektora nakon rastanka sa Farukom Hadžibegićem.

Hadžibegić je dobro startao, no zatim su uslijedili porazi i bilo je jasno da će saradnja brzo biti prekinuta. Odmah se špekulisalo da će na njegovo mjesto doći Kodro, što bi zapravo bio njegov povratak.

Kodro je Zmajeve predvodio u vrijeme čuvenog konflikta navijača sa Savezom 2008. godine kada je predsjednik bio Iljo Dominković. Na klupi je sjedio u samo dva prijateljska duela protiv Japana i Sjeverne Makedonije.

Manje-više je svima poznato kako su u junu 2008. godine Kodro i Elvir Bolić na stadionu Asim Ferhatović Hase organizovali revijalnu utakmicu sa 15.000 gledatelja na tribinama.

Istu noć na Bilinom polju pred rekordno malim brojem gledatelja savladan Azerbejdžan. Za BiH su uglavnom igrali debitanti, a na klupi je sjedio Denijal Pirić.

Inače, Kodro je reprezentaciju BiH vodio u prijateljskim duelima protiv Japana i Sjeverne Makedonije. Od tada je radio u klupskom fudbalu, a jedno vrijeme je bio i trener FK Sarajevo. Posljednji angažman je imao u Švicarskoj, a posljednjih dana nije se oglašavao na ovu temu.

Povezani članci