Sport

HADŽIBEGIĆ NAKON TEŠKOG PORAZA: Htjeli smo, dali smo sve što smo mogli i to je naš limit

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na gostovanju kod Portugala sa 3:0, te se tako sada nalazimo u teškoj situaciji kada je riječ o kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Portugal je iz prve prave prilike u 44. minuti postigao gol za vodsto. Strijelac je bio Bernardo Silva.

Drugo poluvrijeme donijelo je još dva gola. Dvostruki strijelac bio je Bruno Fernandes.

Teška pobjeda Portugala. Sve je išlo dobro do gola Portugala na kraju prvog poluvremena. Da li ste nešto pogriješili ili je ovo bila zamisao cijelog meča.

"Zaslužena pobjeda Portugala. Sigurno da su jedan od najboljih reprezentacija. Imaju iskustvo koje je napravilo razliku na ovoj utakmici. Prvo poluvrijeme bilo je jako dobro. Žao mi je što nismo iskoristili jednu od dvije prilike koju smo imali. Posebno ona Džekina. Drugo poluvrijeme smo pali fizički i svih pet izmjena sam napravio zbog umora", rekao je Hadžibegić, te je nastavio:

"Ekipa Portugala je na taj način iskoristila da dođe do pobjede. Dali su golove u ključnim momentima. Mislim da smo zaslužili drugi rezultat. Možda 2:1 ili 3:2 bi bilo logičnije. Htjeli smo, dali smo sve što smo mogli i to je naš limit. Nismo mogli da napravimo reakciju. Dobili smo barem Barišića i Hamulića", kazao je Hadžibegić.

Možda na kraju i prevelik poraz. Koliko će sve uticati na utakmicu protiv Luksemburga.

"Svih pet su tražili da izađu. Nisam htio napraviti sve te izmjene. Svjesni smo važnosti pobjede protiv Luksemburga. Imamo putovanje nazad, utakmica je vrlo brzo. Tahirović ima žute kartone i neće igrati".

Povezani članci