Sport

ĐOKOVIĆU ZABRANJENO UĆI U SAD: Najboljeg neće biti na mastersu, guverner Floride razočaran

Bijela kuća je odgovorila na upit guvernera Floride Rona Desantisa u vezi sa ulaskom Novaka Đokovića u SAD i ugasila svaku nadu da će Novak Đoković moći nastupiti na mastersu u Majamiju.

Guverner Floride je u srijedu poručio da bi lično poslao brod po srpskog tenisera na Bahame, samo kada bi znao da se time ne krše pravila o ulasku stranih državljana u SAD.

On je rekao da bi jako volio da vidi najboljeg tenisera sveta na Mastersu u Majamiju i da mjere administracije Džoa Bajdena o zabrani ulaska u zemlju nevakcinisanih stranaca više nemaju nikakvog smisla, prenosi B92.

 – Ova zabrana je nekorektna, nenaučna i neprihvatljiva – napisao je Desantis.

Karin Žan-Pjer, portparolka Bijele kuće, izbjegla je da da direktan odgovor na pitanje Desantisa o ulasku Novaka Đokoviću u zemlju morskim putem, ali se jasno može zaključiti da administracija ne razmišlja o ukidanju mjera prije najavljenog 11. maja.

Na pitanje jednog novinara na konferenciji za medije o zahtjevu Desantisa, Žan-Pjer je odgovorila:

– Što se tiče pitanja koje se tiče zahtjeva o vakcinaciji, poslala bih vas na adresu CDC. Oni su ti koji se bave time. Mjere su i dalje na snazi i očekujemo da se svi i dalje vode pravilima naše zemlje, bilo da su u pitanju učesnici, bilo gledaoci – izjavila je portparolka Bijele kuće.

Ona je dodala da su se tim pravilima vodili i organizatori Mastersa u Indijan Velsu.

Povezani članci