Sport

BRAVO, ALEKSANDRA: Reprezentativka BiH osvojila zlato!

Dvodnevno prestižno džudo takmičenje, Sarajevo European Open, počelo je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Prvi takmičarski dan obilježila je reprezentativka naše zemlje Aleksandra Samardžić, koja se u kategoriji do 70 kilograma okitila zlatnom medaljom.

Poslije odlično odrađenih preliminarnih borbi kroz koje je dospjela u finale, u duelu za nasjajnije odličje bh. džudistkinja je savladala predstavnicu Srbije Jovanu Čarakarević. Na ovaj način Aleksandra je potvrdila da se i nakon debija na Olimpijskim igrama nalazi u odličnoj takmičarskoj formi.

Još jednu medalju našoj zemlji donijela je Lana Bjelica. Ona je u borbi za bronzu, u kategoriji preko 78 kilograma, savladala reprezentativnu kolegicu Saru Marić.

Priliku za osvoji bronzanu medalju imala je i Sofija Pajić, no ona je borbi za treće mjesto u kategoriji do 78 kilograma poražena od Jovane Peković iz Crne Gore.

Za Džudo savez Bosne i Hercegovine i ovo je još jedna prilika da pokaže i potvrdi epitet jednog od najboljih tehničkih oranizatora.

Ovim takmičenjem Džudo savez BiH zaključiće kalendarsku godinu u kojoj je uspješno organizovao nekoliko velikih takmičenja, a vrijedi naglasiti da je naša zemlja ove godine bila domaćin Evropskom džudo kupu za seniore, Evropskom džudo kup za mlade nade (European Judo Hopes Cup), Evropskom veteranskom prvenstvu, Evropsko prvenstvu u katama i Kodokan kata seminaru.

Takmičenje na Sarajevo European Openu 2024 nastavlja se sutra s početkom u 11 sati kada su na rasporedu preliminarne borbe.

Povezani članci