Sport

ČUDESNA NOĆ DIVA IZ ŽIVINICA: Sjajni Nukrić u najboljem izdanju protiv Dončića

Odigrano je nekoliko utakmica u okviru NBA lige, a Phoenix Sunsi za koje nastupa naš Jusuf Nurkić ostvarili su pobjedu protiv Dallas Mavericksa koje predvodi Luka Dončić.

Domaći su zube pokazali već u prvom poluvremenu, a na odmor su otišli sa vodstvom od 63:55, što je bio znak da se i u drugom poluvremenu imaju šta pitati.

Ni treću četvrtinu košarkaši Phoenix Sunsa nisu prepustili gostima, te su sa vodstvom od 11 razlike ušli u posljednju dionicu ovog susreta.

Na kraju su ostvarili sasvim zasluženu pobjedu koja je glasila 114:102, a sjajan je bio Jusuf Nurkić u pobjedi svoje ekipe.

Sasvim očekivano, najviše poena na utakmici ubacio je Luka Dončić i to 40, a dodao je 10 skokova i četiri asistencije, međutim ni to nije bilo dovoljno da njegova ekipa ostvari pobjedu.

Zato je uz Nurkića do pobjede Phoenix vodio Durant koji je uz reprezentativca Bosne i Hercegovine odigrao sjajnu utakmicu.

Naime, Durant je ubacio 31 poena, imao je devet skokova i dvije asistencije, a Nurkić je ubacio 18 poena, te je imao 14 skokova i jednu asistenciju.

Povezani članci