Sport

BORAC LOŠE PROŠAO: Nakon kazne UEFA-e oglasili se iz banjalučkog kluba

FK Borac Banjaluka oglasio se priopćenjem za javnost u kome se navodi da je UEFA-a kaznila Banjalučane novčanom kaznom od 10.000 eura, ali da klub nije izbačen iz europskih natjecanja.

"Naš klub je, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u europskim natjecanjima, pod stalnim monitoringom UEFA-e, koja je tijekom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolirala poslovanje FK Borac. Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza s 15. listopadom 2022. godine, naš klub je kažnjen novčano s 10.000 eura uz obavezu da plati i dodatnih 1.000 eura troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uvjetovanja. Novčana kazna jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz europskih natjecanja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji", priopćili su iz Borca.

Čelnici banjolučkog kluba smatraju kako su "senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja, ciljano usmjereni da se baci ljaga na klub".

"FK Borac od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući europskog nogometa nikada nije bježao niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u natjecanjima pod pokroviteljstvom UEFA-e", stoji u priopćenju.

Povezani članci