Politika

VUKOVIĆ, OŠTRO IZ BANJALUKE: Ovakav SDP BiH u stvari treba ljudima koji su nadareni ZA NIŠTA

Predsjednik GO SDP-a BiH Banjaluka Aleksandar Vuković oštro je kritizirao stanje u vlastitoj partiji.

-Najveći neprijatelj socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini, pa samim tim i Socijaldemokratske partije BiH, a naročito države Bosne i Hercegovine generalno je homogeni etnički i nacionalni prostor!

Današnji SDP BiH nije našao prijeko potrebni balans između nacionalnog i građanskog, a naročito između vjerskog i sekularnog!

Zbog toga SDP BiH i ne može ispuniti svoju primarnu misiju da ujedini ljevicu u Bosni i Hercegovini, a o nekom porazu nacionalističkih stranaka na izborima tek nema ni govora!

Najveći problem SDP BiH je lažni građanski fundamentalizam, titoizam i komunizam, kao i ideološka zloupotreba maštanja, uspomena i romantizma o radnim akcijama i petokrakama od strane istrošenih tipova!

Ovakav SDP BiH u stvari treba ljudima koji su nadareni ZA NIŠTA, uz poruku mladima kada polijepe plakate- dođite za 15-20 godina!

I ovi "šampioni" socijaldemokratije sami sebe nazivaju progresivcima, a već decenijama provode rigidnu rutinu i otpor svakoj vrsti napretka!

Svrha ovakve SDP BiH je u stvari da forsira sumnjive pojedince, a onda ih štiti od njihove vlastite gluposti, te tako neutrališe bilo kakav ozbiljan cilj, čak i da postoji!

I umjesto da imamo ozbiljnu strukturu i infrastrukturu kao osnovu i konturu buduće, savremene, sekularne, građanske Bosne i Hercegovine, mi nemamo ništa!

Doveli smo se u situaciju da umjesto da prisilimo nacionalističke stranke da se priklone i prilagode ljevici, razaraju nas lokalni otpadnici tih istih stranaka!

Bez multietničke SDP BiH i istinske socijaldemokratije kao doktrine i političke filozofije nema ni Bosne i Hercegovine, poručio je Vuković.

Povezani članci