Politika

VIŠKOVIĆ IMA DVOJNIKA: Pandurević pita koji će odgovarati za kriminal, bez Alumine birčanska regija postaje tuzlanska kolonija

Dok se čeka da SIPA uradi svoj posao u zvorničkoj Alumini o dešavanjima u ovom preduzeću se raspisala SD -ova Aleksandra Pandurević.Građane je upozorila da bi uništavanje ovog preduzeća zvorničku regiju pretvorilo u  tuzlansku koloniju. Osim toga ironično se osvrnula na aktivnosti premijera RS Radovana Viškovića pitajući se da li ima dvojnika.

Radovan Višković ima dvojnika. Jedan je na odmoru, drugi potpisuje ugovore za Aluminu. Jedan je u izolaciji zbog korone, drugi se vozi kroz Doboj. Koji će Radovan odgovarati zbog Alumine? objavila je na svom Twitter nalogu Pandurević.

Ranije je Pandurević uputila je zahtjev premijeru RS Radovanu Viškoviću I ministru finansija Zori Vidović da objave ponudu firme ''Metal investments SA’’ iz Ženeve za otkup duga Fabrike glinice ''Birač''.

- Tražim da objave i sve preostale ponude, imena firmi i njihove bilanse: da vidimo da li je to za njih 'Pavgordovih' 42 miliona maraka veće od 52 miliona maraka respektabilnih svjetskih kompanija?-istakla je Pandurević.

Ovo je potrebno da bi se otkonile sumnje kako Vlada firmi iz Foče poklanja firmu vrijednu 600 miliona maraka.

- U toku je pljačka poslednjeg resursa Srpske - Alumine. Bez nje, birčanska regija biće tuzlanska kolonija. Podrinje će ostati prazno. Nemojte gledati ko govori, gledajte ko ćuti. To su Jude koje Srpsku daju za šaku srebrenjaka, smatra Pandurević.

U raljama tajkunizacije  kaže padaju sve maske. Rijetki su moralni, ali postoje. Zabole oni za koje ste mislili da su moralni, a pokazu se kao konformisti. Obraduju oni koji ostanu moralni i oni daju nadu da nije sve uzalud i propalo.

Povezani članci