Politika

ČAVARA MORA DATI OSTAVKU: Osmančević podsjeća da je Inzko jasno utvrdio krivca za opstrukciju Ustavnog suda

Član gradske organizacije SDP-a Banja Luka i predstavnik dijaspore na općim izborima Edin Osmančević analizirao je izjave predsjednika Federacije Marinka Čavare nakon pisma OHR-a kojim se traži imenovanje sudija u ustavni sud F BiH. On nema dileme da je Čavara samo poslušnik lidera HDZ -a Dragana Čovića koji kao taoca drži sve građane BiH.

Čovjek sa State Departement crne liste i Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara obratio se javnosti povodom pisma koje je dobio od visokog predstavnika Christiana Schmidta, a u kojem on zahtjeva imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH.

Potvrdio je da je dobio pismo, te da je imenovanje sudaca "problem koji je evidentan već dugo vremena", no ne smatra da je on krivac za taj problem.

Njegov odgovor ukazuje na strah, ali i glupavi poltronski položajj prema lideru HDZ-a Draganu Čovićuu; "Kazat ću da oni koji dolaze izvana puno puta ne razumiju šta se dešava u FBiH,komplikovanoo je i nama, a kamoli njima. Pogotovo jer su bombardovani neistinitim informacijama od pojedinih osoba i medija”

 - Odgovor u maniru malog djeteta zatečenogg u lažii!

Zbog čega nisu imenovane sudije Ustavnog suda Federacije? Naravno, zbog političkih igara, ucjena HDZ-a Izbornim zakonom. Čavara je mnogo puta zluopotrijebio svoju poziciju zbog čega MORA odgovarati kao i njegov nalegodavac! 

 Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko u svom 58. izvještaju Vijeću sigurnosti UN-a iz 2020. godine, kao glavnog krivca za blokadu popunjavanja Ustavnog suda FBiH, prepoznao i naveo predsjednika FBiH Marinka Čavaru. Zar treba još nešto dodati?

Povezani članci