Politika

OŠTRA PORUKA PEĆANINA: Čestitam idioti, Turković na udaru i Hrvata

Na današnji poziv za sastanak kojega je uputila šefica bh. diplomatije Bisera Turković s ministrom vanjskih poslova Islamske Republike Iran Hosseinom Amir-Abdollahianom neće se odazvati nijedan hrvatski dužnosnik prateći time stajališta Europske unije.

“Nećemo sudjelovati na tome sastanku jer se radi o velikoj šteti za državu BiH. Posebno jer se sve događa u trenutku kada Europska unija treba odlučiti o kandidacijskome statusu BiH”, poručeno je preko Večernjeg lista.

Kritikama se pridružio i advokat Senad Pećanin.

- Ko nas je kleo nije dangubio.Zahvaljujući Bakirovoj ministrici Turković BiH je jedna o rijetkih država koja ugošćava ministra iranskog zločinačkog režima; režima koji krvnički ubija građane željne slobode i koji je saveznik u ruskom zločinu nad Ukrajinom, Čestitam idioti, poručio je Pećanin.

Najprije će se u ministarstvu vanjskih poslova BiH održati tête-à-tête sastanak ministrice Turković i ministra Amir-Abdollahiana, a nakon toga bio je predviđen sastanak predstaqvnika ministarstava vanjskih poslova BiH i Islamske Republike Iran.

Posjet iranskog šefa diplomacije BiH dolazi u vrijeme kada cijeli svijet osuđuje poteze tamošnjeg režima koji su rezultirali likvidacijom više od 400 prosvjednika ali i teškim kršenjima ljudskih prava.

Na kraju svog mandata Turković se odlučila ugostiti kolegu iz Irana koji je prije toga boravio u Srbiji.gdje su mu izrazili zahvalnost jer ova država nije priznala Kosovo.