Politika

POKUŠAJ ATENTATA NA TRUMPA: Okrznuo ga metak, napadač ubijen

Bivši američki predsjednik Donald Trump lakše je ranjen u napadu na skupu u predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji će se istraživati kao pokušaj atentata na bivšeg predsjednika. Nekoliko pucnjeva čulo se otprilike pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru.

Bivši predsjednik primio se za desno uho kad su na pozornicu nahrupili agenti tajne službe i polegli ga ispod podija te ga zaštitili svojim tijelima. U publike su se čuli vrisci. Na Trumpovu desnu uhu bili su vidljivi tragovi krvi kad su ga agenti odvodili s pozornice. On je pritom prkosno podigao šaku u zrak, pokazujući publici da je dobro. 

Nešto kasnije je objavljeno da je Trump okrznut metkom. Napadača su "neutralizirali" agenti tajne službe, objavili su američki mediji. Ubijen je jedan posjetitelj, a dvoje je teško ranjeno.

Poručio je kako je upucan u "gornji dio desnog uha", te da je "došlo do velikog krvarenja". U objavi na svojoj društvenoj mreži Truth Social zahvalio je tajnoj službi i policiji na njihovoj "brzoj reakciji". "Ono što je najvažnije, želim izraziti sućut obitelji poginulog sudionika skupa, kao i obitelji još jedne osobe koja je teško ozlijeđena", napomenuo je.

 

Povezani članci