Politika

PODRŠKA BAJRAMOVIĆU IZ PARLAMENTA: Nepravda iz pravosuđa mora prestati, SDA uz NIP-ovca

Loše i korumpirano pravosuđe ujedinilo je zastupnike u Parlamentu F BiH. Iz največeg poslaničkog kluba, a to je SDA stigla je podrška zastupniku NIP-a Halilu Bajramoviću kojem je po mipljenju mnogih učinjena nepravda presudom na zatvorsku kaznu od tri godine za davanje netačnih podataka kako bi dobio kfredit koji je vratio prije vremena.

Mnogo je indicija koje upučuju da se Bajramoviću presuđivalo politički, a ne po zakonu. Prema mišljenju predsjednika Kluba SDA Mirsada Zaimovića riječ je o nepravdi koja sutra može zadesiti bilo koga.Zaimović to tvrdi nakon uvida u dokumentaciju sa suđenja. Ljudski.ba je o tome pisao u tekstu: BAJRAMOVIĆ TRESE PRAVOSUĐE: Objavio dokument koji ukazuje da mu je presuda montirana

I dok se na sudovima u BiH trguje s presudama sa krupnim kriminalcima pa često svjedočimo o uvjetnim presudama trgovcima drogom, manjim kaznama ljudima koji su počinili ubistvo na Bajramoviću se trenirala strogoća..

Kolege Bajramovića opisuju kao velikog borca za Krajinu, a on je sam istakao kako su baš Krajišnici pokazali da je moguća nova i bolja BiH u kojoj se pozicija i opozicija neće držati preko nišana, već će zastupnici birati vlast koja je najbolja za narod. 

Pogledajte video iz parlamenta F BiH koji bi trebao biti opomena pravosuđu: 

 

Povezani članci