Politika

POBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: Upitno formiranje Vijeća ministara BiH, ne žele Nešića za ministra

Predstavnici Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo ističu da je glas naroda rekao jedno, a da danas imaju neke druge prijedloge, koji nisu u skladu sa tim glasom. 

"Sutra imamo sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Ovo nije naš bunt, mi ćemo uvijek slijediti politiku Dodika ali samo želimo da prenesmo glas naroda i da kažemo da neki prijedlozi nisu dobri. Ne trgujemo funkcijama i ne pripadamo nekim strujama, ne tražimo funkcije", istakao je predsjednik gradskog odbora SNSD-a Ljubiša Ćosić.

Prijedlog kandidata za jednog ministra, kaže Ćosić, nije u skladu sa niihovom politikom, jer je riječ o predstavnicima “Trećeg puta”.

Ćosić očito u strahu od stranačkog šefa nije smio ni da izgovori ime Nenada Nešića, lidera DNS-a, koga je Dodik predložio za ministra bezbjednosti.

On je rekao da će sutra imati konsultacije sa šefom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Radi se o struji funkcionera iz Istočnog Sarajeva, koji su bliski Nebojši Radmanoviću.

Inače, SNSD-ovi kandidati za ministre u novom sazivu Vijeća ministara BiH su Zoran Tegeltija, Staša Košarac i Nenad Nešić.

“Nenada Nešića ne treba podržati za ministarsko mjesto. Upropastio bi to ministarstvo jer je imao loše poteze i kao ministar Puteva Srpske. Predsjednik je upoznat sa našim stavovima, ali sutra imamo sastanak, ”kazao je Miroslav Vujičić zastupnik SNSD-a u PD BiH

Kako saznaje Ljudski.ba, Čelnici GO SNSD-a Istočno Sarajevo danas bi trebali objaviti da se protive imenovanju Nenada Nešića za ministra sigurnosti BiH. Njihov državni zastupnik Miroslav Vujičić neće glasati za predloženi saziv Vijeća ministara, a za novi saziv Vijeća ministara neće glasati ni zastupnik DEMOS-a Čedomir Stojanović. Bez njihove podrške nema većine za izbor novog saziva Vijeća ministara BiH.

Povezani članci