Politika

PAŽNJA! ŠEŠELJ BRANI HRVATE: Udruženi zločinački poduhvat protiv Komšića, "mirna Bosna" trn u oku nacionalistima

Nedavno je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj koji mrzi Hrvate napao člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Nije to prvi put da Šešelj vrijeđa, ali Komšić je uvijek nakon toga pobjeđivao. I ovaj će put jer Komšićeva politika nije zasnovana na nasilju, ratnim zločinima i paljenju zastava bilo koje države.Hrvatima koje Šešelj brani neka je sa srećom.

Piše: Mile Perkunić (Ljudski.ba)

Ništa novo. Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj je napao člana Predsjedništva BiH Željku Komšića. Šešelj mrzi Hrvate. Šešelju smeta Komšić. Analogija, Komšić je Hrvat koji nije po mjeri srbijanskim ratnim zločincima.

Za Šešelja Hrvati su izmišljena nacija. Smatra da su to Srbi katoličke vjeroispovijesti. Šešelj želi da Srbi dobiju izlaz na more preko Neuma. Tamo su propali pregovori o priznavanju legitimnosti u Izbornom zakonu BiH. 

Sa Komšićem se o bilo kakvom parčanju BiH ne može pričati. Zato valjda postoje “legitimni” Hrvati. Njih ne smiju birati Muslimani. Da ih biraju Srbi nije problem jer legitimni Hrvati se valjda potpisuju ćirilicom.

Ćirilica je važna zbog veze s Rusijom. Komšić osuđuje Rusku agresiju na Ukrajinu. Onaj koji se potpisivao ćirilicom dugo se nećkao. Morao je zbog vlasti u Zagrebu. Od njih Šešelj planira “vratiti srpsku Krajinu”. Pomoći će Rusi, jer to je bratski narod Srba. Njegov san je da će Amerikanci i Rusi podijeliti Evropu.

Hrvatski mediji su pisali da je prvi među “legitimnim” htio rusku jedinicu u Hercegovini. Za lakši dolazak mogao bi im pomoći aerodrom u Trebinju. Tome se protivi Komšić. Šešelj bi volio da to bude ruski vojni aerodrom jer mu je “rampa” za ulazak u BiH. 

Šešelj je ratni zločinac. Zagovarao je protjerivanje Hrvate, ali je volio Mladena Naletilića Tutu. I on je ratni zločinac. Šešelj mu je na sahranu poslao vijenac ispisan ćirilicom. To je sigurno “dirnulo” Dragana Čovića, on se ipak držao latinice koju je otkrio početkom rata. Njom je pisao molbe za angažovanje besplatne radne snage iz ratnih logora koji simbol sudbine nelegitimnih u Herceg Bosni.

https://youtu.be/_L5UIwawbDU

Šešelj brani Hrvate u BiH, a voli da pali Hrvatsku zastavu. O tome Čović obično šuti, a Komšić osuđuje Šešelja I ne pristaje na širenje mržnje I straha. Oni za koje se Šešelj “brine” da osiguraju legitimnost mu se “osvete” paleći zastavu BiH.

Mržnja uvijek ne razdvaja ljude, posebno kada se nađe treći kojeg zajedno mogu da mrze. Šešelj nikada ne spominje Dragana Čovića. Veže ih simpatija prema onome što u BIH radi Milorad Dodik. Zbog njega Čovićev HDZ je u Pelagićevu ušao u koaliciju za Šešeljevim radikalima, šta je nekoliko zapaljenih zastava ako se opet bude mogla “zapaliti” BiH.

Komšića Šešelj naziva “muslimanskom slugom”. U vlastitom ludilu i nacionalističkom sljepilu ne shvata da ga time ustvari osnažuje. Koga Šešelj proziva taj je na ispravnom putu. Svjedoče tome pusti domovi Hrvata u RS-u odakle su ih “šešeljevske politike trajno prognale”. Tamo su “legitimni” malobrojni Hrvati koji su po mjeri politike što je protjerala njihove sunarodnike. Svjedoče tome I sve češći napadi HDZ-a na Hrvate koji su ostali u svojim kućama na području Tuzle, Sarajeva  drugih gradova koji se ne uklapaju u viziju Čovićevog trećeg entiteta. E neće moći, Bosna je bila i ostat će ideja suživota I tolerancije. Pravda uvijek na kraju pobijedi. Pobjedit će opet Komšić, jer on je ideja, a nju se ne može ubiti.

Povezani članci