Politika

NIKŠIĆ ODBIO MILIONE: Osmorka stabilna, tvrdi da nemoralne ponude odmah sasiječe

Nudili su mi svašta, mjesto premijera, pare, da “promijeni stranu”, “gdje da dođem”, “kad da dođem”, ali mene to ne interesira, izjavio je večeras za Face tv lider SDP BiH Nermin Nikšić.

Upitan koliko para, milijun, više?, odgovorio je: -Da.

Na pitanje tko mu je nudio Nikšić nije želio otkrivati imena, kazao je “ljudi iz javnih kompanija iz ovih struktura DA, ovi koji su kupovali zastupnike”.

Ovo je nastavak upornih tvrdnji iz Trojke da se SDA bavi korupcijom kako bi osigurala opstanak u vlasti. Iz Trojke stalno ponavljaju da je SDA tako došla do većine u Klubu Bošnjaka federalnog Doma naroda. Sada se otišlo korak dalje i javno se progovorilo o pokušaju podmićivanja najviših stranačkih dužnosnika “Osmorke”, a što je nedavno spomenuto i u priopćenju State Departmenta o sankcijama uvedenim direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću.

- Nije to nikakva tajna, to mi svi znamo između sebe. Nismo pukli jer nisu uspjeli nikoga od nas navući na te ponude, rekao je Nikšić.

Uz ovo Nikšić je istakao i da oni koji nude novac nisu imali straha od snimanja jer je direktor OSA bio Osman Mehmedagić.

Ono što je ostalo nejasno hoće li Nikšić kao odgovoran političar i častan čovjek koji nemoralne ponude kako tvrdi sasijeca u kjorijenu prijaviti one koji se bave korupcijom nadležnim institucijama. Ako neće te institucije bi nakon ove izjave svakako trebale uzeti izjavu od predsjednika SDP-a.

Povezani članci