Politika

NEMIR U HDZ-u: Čović kreće u čišćenje stranke, promjene u naredna dva mjeseca

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine na XIV. izbornom saboru očekivano je opet za predsjenika stranke izabrala Dragana Čovića. Njemu već odavno unutar stranke niko ne smije stati na crtu. Birani su i novi članovi Predsjedništva, kao i Glavnog i Nadzornog odbora. Nakon Sabora, vrijeme je i za unutarstranačke izbore na nižim nivoima.

Prema informacijama nekoliko istaknutih članova ove stranke koji su do službenih odluka stranke htjeli ostati anonimni vrlo brzo se kreće sa unutarstranačkim izborima na nižim nivoima.

Najprije će se birati izvršni odbori temeljnih ogranaka (po mjesnim zajednicama u kojima djeluje HDZ BiH op.a.). Zatim će se birati općinski, odnosno gradski, odbori HDZ-a i njihova vodstva. Zadnji će se birati kantonalni odbori HDZ BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH upute za održavanje izbora donijet će u petak na svojoj sjednici.

Rok za provedbu izbora neće biti previše dug, najviše dva mjeseca.

Ono što zanima javnost koja prati politička zbivanja, ali svakako najviše članove HDZ-a BiH, hoće li doći do promjena u vodstvima općinskih, gradskih i kantonalnih odbora?

Izvori iz HDZ-a kažu da to ovisi od sredine do sredine i zadovoljstva članova s načinom vođenja pojedinih organizacija HDZ-a BiH na terenu.Indikativna je najava Dragana Čovića da o novim stranačkim licima i kadrovskim osvježenja. Pitanje je u kojim će sredinama ista i preuzeti vođenje stranke.

Jedno je sigurno, izbori unutar najjače hrvatske stranke u BiH bit će svakako zanimljivi za pratiti u iduća dva mjeseca

Povezani članci