Politika

NADMUDRIO BIVŠE DRUGOVE: Pala prijava Naše stranke protiv Gratza

Danas je održana 55. hitna sjednica Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine, gdje je između ostalog odbijena prijava Naše stranke protiv Demokratske fronte, odnosno Dennisa Gratza.

Utvrđeno je da Gratz nije vodio preuranjenu kampanju, uz obrazloženje da je jeste obilazio mjesne zajednice i iznosio krivični stav, ali da nije iznosio političke stavove, te da nije promovisao političku partiju kojoj pripada. Na sjednici je odlučeno da se postupak pokrenut protiv DF obustavlja.

Podsjećamo, iz Naše stranke su navodili da Gratz na svom zvaničnom Facebook profilu objavljuje snimke koje kako navode "potencijalno imaju elemente preuranjene kampanje, te na takav način krši član 7.1 Izbornog zakona BiH"

Dennis Gratz je od 2011. do 2015. godine bio predsjednik Naše stranke nakon čega se ispisao iz članstva.

 U prijavi su priložili tri snimka na kojima Gratz obilazi naselja na području Općine Centar.

Podsjećamo, Gratz je kandidat Demokratske fronte za načelnika Općine Centar, te će se suočiti s aktuelnim načelnikom i kandidatom Naše stranke Srđanom Mandićem.

Gratz je u sklopu dogovora o izboru načelnika na području Kantona Sarajevu dobio podršku od SDA kao i SBiH, koje su odlučile da ne kandiduju svoje kadrove za ovu funkciju.

 

Povezani članci