Politika

MARJANOVIĆ SE OGRADIO: Nikome nije ništa diktirao, ostalo je između Bečarevića i Kalamujića

Nakon nove bure u KS zbog krivične prijave iz Sarajevogasa protiv ministra Almira Bečarevića i njegovog odgovora da je MUP-u već rekao sve što je imao za komentar smo zamolili zastupnika stranke Za nove generacije Damira Marjanovića. Njega je Bečarević ponovo optužio za diktiranje imena koja treba zaposliti u Sarajevogas, ali i nagrađivanje predsjednika NO te firme pozicijom ministra za finansije u KS.

Na naš upit Marjanović je odgovorio kratkom porukom. Pitali smo ga za komentar tvrdnji o diktiranju imena, kao i to da li Kalamujić nosi teret odgovornosti za milionski pad dobiti Sarajevogasa.

- Zaista nemam nikakav komentar po tom pitanju. Davno sam rekao sve šta mislim o tome. Naravno da nisam diktirao nikome nikakva imena i to gospodin Bećarević jako dobro zna. Njegove izjave mi imaju prizvuk polirickog populizma punog dezinformacije. To je proces između Sarajevogasa i ministra i nemam nikakve dodatne informacije o tome. Sve informacije trebate zatražiti od gospodina Kalamujića i gospodina Bećarevića, istakao je Marjanović za Ljudski.ba.

Povezani članci