Politika

JURATOVIĆ PUSTIO SUZU ZBOG BOSNE: Ukrajina brani i suverenitet BiH

Josip Juratović, zastupnik u Bundestagu (SPD): Dodik maltretira građane i međunarodnu zajednicu! Dodik više nije sposoban mentalno! Dodikov najveći problem je funkcionalna Federacija!Ne šteti Federaciji, već narodu u RS-u, kazao je Juratović gostujući na Face TV.

Josip Juratović o Dodiku: Nema para! Nema vojsku da izvrši državni udar! Što ga prije građani RS-a maknu to će biti bolje za njih!

(...) Volim BiH, cijeli život sam se borio protiv radikala, a prozvan sam ustašom! 

Poznajući Dodikove mogućnosti treba biti oprezan! S druge strane ne treba mu davati previše značaja! Dodik i njegovi pomoćnici na sve tri strane maltretiraju građane i međunarodnu zajednicu! Čović se stišao i postao konstruktivan u Federaciji! Dodik se nalazi u teškoj panici! Dodik je izabran na izborima i ne možemo ga mi iz vana tek tako maknuti! Možemo ga smijeniti samo ako je opasnost za cjelokupnu BiH! Dodik ima jedan veliki problem, a to je funkcionalnost Federacije! Do sada je mogao pričati jer Čović i Izetbegović nisu funkcionirali!

Dodik je definitivno ostao sam, nema više čime da pravda svoje poteze! Međunarodna zajednica mora biti oprezna i osigurati funkcionalnu BiH! Spremni smo braniti cjelovitost i suverenitet BiH i to Dodik zna! Dodik nije glup i dobro zna da nema nikakvog mehanizma i utjecaja na Ustavni sud BiH! Dodik zabavlja i nas i cijelu međunarodnu zajednicu i tako se održava na vlasti! Dodik nema vojsku koja bi izvršila državni udar! Poručujem srpskom narodu i građanima u RS-u: “Maknite Dodika, nije više sposoban ni psihički, ni fizički, ni mentalno vas štiti i voditi! Što ga prije maknete bolje za vas!” Dodik ne šteti ljudima u Federaciji, šteti Srbima u RS-u! Ne treba reagovati na Dodikove provokacije! 

Schmidt radi svoj posao dobro! Apsolutno, Schmidt vodi BiH u pravom smjeru! Schmidt ne vodi sam! On radi kako bi OHR postao suvišan! OHR se mora zatvoriti kada BiH profunkcionira! Pojedinci su nastavili rat bez oružja, kroz ratnu retoriku, a međusobno su se slagali! Sva trojica - Dodik, Čović i Izetbegović su ovu zemlju držali u statusu quo! 

Cijeli život sam se borio protiv hrvatskih radikala, a stavljen sam u isti koš sa ustašama! Veliki dio Hrvata nije za treći entitet! RS možemo pridobiti da se identifikuje sa BiH samo normalnim odnosom između Bošnjaka i Hrvata! Volim BiH! Ja sam Hrvat iz Hrvatske i svaki građanin u ovoj regiji je moj rod! 

Salihović: Zašto taj rod ne razumije to što pričate?!

Tako je među rođacima!

Trebamo NATO, trebamo sigurnost! Sancije su potrebne s vremena na vrijeme, ali sankcije ne štete Dodiku nego narodu u RS-u! BiH su potrebne reforme! Želimo suverenu BiH! 

Juratović je kazao da ne smijemo padati na Orbanove perverzije. Ukrajina brani i suverenitet Bosnu i Hercegovine, kazao je Juratović.

Povezani članci