Politika

JEDNOM SDA - UVIJEK SDA: Zvizdić populizmom do političkih poena

NATO u Bosnu i Hercegovinu šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji EUFOR Althea, saopćio je danas zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić na društvenim mrežama. 

- Dugo očekivana i strateški izuzetno važna odluka za gašenje secesionističkih i iredentističkih ideja i očuvanje mira i stabilnosti - napisao je Zvizdić na Facebooku i platformi X.

Ništa tu ne bi bilo čudno da se ne radi o običnom populističkom istupu bivšeg istaknutog člana predsjedništva SDA a danas visokorangiranog NIP-ovca Denisa Zvizdića.

Naime, Ljudski.ba podsjeća da još prije sedam dana na press konferenciji EUFOR-a ubazi na Butmiru, mađarski zapovjednik snaga EUFOR-a najavio dolazak rezervnih snaga na obuku u BiH. A na pitanje novinara ima li to veze sa secesionističkim najavama Milorada Dodika, isti je taj zapovjednik kazao kako je odluka donijeta ranije, te kako nema nikakvih političkih konotacija.

Rezervne snage u vojnoj misiji Althea osim kratke vojne vježbe ima zadatak da se upozna s terenom u BiH, a vojnici se odmah nakon vježbe vraćaju u svoju zemlju, kazao je tada zapovjednik EUFOR-a.

Dakle, niti dolaze NATO trupe, nit vojnici EUFOR-a ostaju u BiH, niti sve ima političke konotacije, kako to slavodobitno tvrdi bivši SDA-ovac Zvizdić.

 

 

Povezani članci