Politika

HURTIĆ ODGOVORIO ARNAUTU: Ne određuje on ko je manji, a ko veći Bošnjak, kod nas to zavisi kad se ko osunetio

Zastupnik Naše Stranke Damir Arnaut uzburkao je javnost pričom da bi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH mogao biti aktuelni ministar za trgovinu i turizam iz RS Sevlid Hurtić iz Pokreta za državu: Hurtić tvrdi da zvanične ponude nije bilo i smatra da se Arnaut ljuti jer ne može da ostvari ličnu ministarsku ambiciju.

- Sa mnom i Pokretom za državu niko nije zvanično razgovarao. Mislim da se iz medijskog nastupa Arnauta krije njegova frustracija jer mu je predsjednik NIP-a Elmedin Konaković svojom kandidaturom za ministra zatvorio vrata ministarstva vanjskih poslova što je životna želja Arnauta. Sada nabija tenziju kako bi on bio Bošnjak koji bi zamijenio Denisa Šulića. Arnauti su poznati kao porodica koja se ukorijenila na državnim jaslama, pa je valjda Damiru otac u amanet ostavio da bude državni ministar, za Ljudski.ba je rekao Hurtić

Podsjetimo Arnaut je na TVSA izrazio zabrinutoist jer je dobio informaciju da Dodik planira Šulića zamjeniti Hutrićem.

To je čovjek kojeg je Dodik imenovao za ministra turizma u Vladi RS, to je čovjek, koji je otvoreno govorio da neće svoj glas dati delegatu iz reda opozicije u RS za državni dom naroda, na kraju je to i uradio i omogućio SNSD-u četvrtog delegata. To je čovjek, koji je imenovao svog amidžića Amira Hurtića u Vijeće naroda RS i taj Amir Hurtić je glasao sa ostalim Dodikovim Bošnjacima da Srebrenka Golić bude u rukovodstvu Vijeća naroda, istakao je Arnaut.

Kao dio odgovora Hurtić je poslao sliku iz kabineta, jer smatra da je Arnautiva velika želja da i on ima svoj kabinet.

Za Hurtića ovakve izjave su dokaz licemjerstva i neprincipijelnosti Arnauta koje su dokazane time što je pokazao spremnost da mandat osvoji u jednoj stranci i onda postane član druge. U tom pogledu prema njegovom mišljenju Arnaut je najveća greška predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. 

Interesantno mu je da Arnaut pokušava manipulirati činjenicama i Bošnjake koji su u institucijama RS-a naziva Dodikovim. To smatra nepoštenimj imajući u vidu da Naša Stranka ne postoji u RS-u i ne pokušava se uopće takmičiti s Dodikom koji im ipak nije mrzak kao koalicioni partner na državnom nivou, pa su s njim pravili dogovre koji idu na štetu Bošnjaka.

- Zna Arnaut da bi Srebrenka Golić bila izabrana za predsjedavajuću Vijeća naroda RS-a i bez podrške Bošnjaka iz Pokreta za državu, a što su SNSD-u omogučile stranke iz F BiH koje su svojim djelovanjem oduzele jedan siguran, a možda i dva mandata Bošnjacima u NSRS, podjetio je Hurtić.

Arnautova priča ga podjeća spinovanje Adila Osmanovića i Ramiza Salkića da su Bošnjaci zbog ambicija pojedinaca u Pokretu za državu ostali bez mogućnosti pokretanja vitalnog nacionalnog interesa što je demantovalo glasanje na posjjednjoj sjednici Vijeća naroda RS.

- Damir Arnaut je pokazao da je veliki neprijatelj Pokreta za državu.Žalosno je da on na već poznati način etiketira Bošnjake koji sa svojim porodicama žive u RS zloupotrebljavajući ih za političke ambicije političara iz F BiH i njemu najamnje prilići da određuje ko je manji, ako veći Bošnjak. Koliko je Arnaut zlonamjeran pokazuje i činjenica da Amir hurtić nije moj amidžić. Moram reći i ovo kod nas se o tome ko je veći, a ko manji Bošnjak određuje kada se je neko osunetio, ako mali ili kada je porastao, a koliko ja znam Arnaut je mjenjao vjeru za političke ciljeveHUR, istakao je Hurtić.

Za Ljudski.ba kaže i da bi u slučaju ponude da Pokret za državu bude dio vlasti na državnom nivou o tome odlučivale stranke potpisnice Sporazuma na osnovu kojeg je nastao. Rezultat tog je da Pokret za državu ima svog zastupnika u državnom parlamentu.

 

 

Povezani članci