Politika

GALIĆEV BIJEG U HRVATSKU: SIPA znala, nije se krio

Zoran Galić zamjenik direktora SIPE, protiv koga Tužilaštvo BIH vodi istragu radi sumnje da je počinio više krivičnih djela za vrijeme dok je bio direktor Granične policije BiH, regularno je prešao granicu BiH i Republike Hrvatske na jednom od kopnenih graničnih prelaza 08.jula – saznaje portal Crna-Hronika.

On je uredno evidentiran od strane graničnih policija BiH i Republike Hrvatske a kako saznaje Crna-Hronika isti je prešao preko jednog od prelaza u Zapadnoj Hercegovini

 Postavlja se pitanje, zašto je onda Tužilaštvo BiH u svom saopštenju, izdatom tim povodom obavjestilo javnost da je Galić prešao ilegalno granicu i na taj način napustio teritoriju BiH?!

  Nakon tog saopćenja, stidljivo se oglasio i direktor SIPE. Naime, Ćulum je izjavio da je Galić prije nego što je napustio BiH, službeno obavjestio SIPU, da mora otputovati u Hrvatsku radi nastavka liječenja.

 Ako je ta činjenica razloga napuštanja BiH bila odranije poznata Darku Ćulumu, nameće se i drugo pitanje, zašto je SIPA prešutjela službeno demantirati da je njihov zamjenik direktora Zoran Galić zakonito a ne nezakonito otputovao u Republiku Hrvatsku?

 Ako ne zbog Galića onda zasigurno radi objektivnog informiranja javnosti, što bi valjda trebalo biti obvezujuće načelo rada policijskih agencija u BiH.

Povezani članci