Politika

EDIN U ŠVEDSKOJ, A SRCE MU U BANJALUCI: Sreća jer se u Mejdan Bosna vraća

Emotivnom porukom iz Švedske Edin Osmančević je dao podršku kolegama iz SDP-a Banja Luke koji s Pokretom za državu večeras iz banjalučkog Mejdana kreću u predizbornu kampanju u RS-u. Poruku prenosimo u cijelosti.

Danas u najljepšem gradu na svijetu u mojoj Banjaluci, u mom Mejdanu, mjestu gdje sam završio osnovnu školu, pikao fudbal zajedno sa drugim dječacima, sreo prvu ljubav, sevdisao na obalama zelenog Vrbasa ponovo će se zavioriti bh. zastava i svirati bh. himna!

Ponosan sam na činjenicu da je kandidat Vojin Mijatović za člana predsjedništva BIH prihvatio nominaciju nakon našeg poziva iz dijaspore od strane 13 udruženja sa bh. predznakom. Hvala našem Vojin Mijatovic što je prihvatio ovaj izazov! Hvala mu na činjenicu što ću kao građanin BiH prvi put moći glasati za građansku opciju!

Hvala mom Aleksandar Vukovic , Sasa Grbic, Gordana Surlan , Lejla Jusufović Miletić i svim drugima na predanom radu.

Zašto im vjerujem? Zbog rezultata i ozbiljnosti u radu! Na hiljade proputovanih kilometara, izgradnji infrastrukture sa organizacijams SDP u Laktašima, Bosanskoj Gradišci, Jezeru, Kotor Varoši Prijedoru, Trebinju i mnogim dr. bh gradovima u bh. entitetu RSa. Rad sa ljudima je KLJUC uspjeha!

Ovo nije prazna priča jer GO SDP Banja Luka ima udarnu snagu i kvalitet. Zato sam i ja dio te sage!

Hvala svim Bosancima i Hercegovcima u BiH i dijaspori koji podržavaju SDP Banjaluke. Bez vaše podrške nema ni nas!

 Više od 30 godina našim životima upravljaju ljudi podkapacitiranih kompetencija i kriminalci.

Kad budete birali ;-Postavimo sami sebi pitanje zašto nam se desio genocid i ratna stradanja. Jesu li samo agresori krivi i kakva je odgovornost države kao garanta naše bezbjednosti? Ko predstavlja tu istu državu ?-Zašto nam se BiH prazni a kvazipolitčari hvale kako se nezaposlenost smanjuje! Postavimo sebi pitanje zašto nam strani investitori otvaraju firme u BiH izrabljujći radnu snagu i zabranjuju sindikalna organizovanja? Zašto nam se djeca ubijaju a pravosuđje ”iscenira” saobraćajne udese kako bi se prikrilo ubistvo? Zašto je isto u rukama mafije?- Zašto se diplome lažiraju a podkapacitirani kvaziintelektualci obavljaju najznačajnije funkcije u društvu?- Zašto nam je zdravstvo ispolitizirano a javna potrošnja netransparentna? Da li trebamo čekati da nam se dese nove pandemije pa da kupujemo ispravne respiratore i spašavamo živote ugrozenih?- Zašto penzioneri žive od crkavice? Zašto 1 radnik izdržava 1 pensionera dok je na zapadu taj omjer veći od 1:4. Itd.

 Od 26 septembra bit ću u Banjaluci i rado ću se odazvati na svaki vaš apel u vezi narednih izbora!

 Sva ove društvene anomalije nas se tiču , vrijeđaju nas intelekt i ogledalo su naše letargije. U svoje lično ime i ime svih onih koji su polizili svoje živote za BiH

u borbi protiv etnofašizma molim vas i pozivam vas da preuzmete Odgovornost , izadjete na izbore i date nam mandat da budemo vaš glas u borbi za bolju Bosnu i Hercegovinu!

Večeras u 18 sati započinjemo taj put! I premda sam danas 2000 km daleko bit ću dušom i tijelom uz moje kolege u Mejdanu!

Povezani članci