Politika

DRAŠKU POTONULE LAĐE: Trivić odnijela prvu veliku pobjedu

Glasovima većine prisutnih članova na sjednici GO donesena je odluka da SDS Banja Luka podrži predsjednicu Narodnog fronta 

Gradski odbor SDS-a u Banjoj Luci na predstojećim lokalnim izborima podržaće Jelenu Trivić, a ne, kako su mnogi očekivali, Draška Stanivukovića. Glasovima većine prisutnih članova na sjednici GO donesena je odluka da SDS Banja Luka podrži predsjednicu Narodnog fronta.

- Više puta sam naglasila javno da odluka Gradskog odbora SDS-a neće uticati na našu odluku da širom Republike Srpske podržimo kandidate SDS-a za pozicije načelnika i gradonačelnika. Svakako, ovakva odluka banjolučkog SDS-a nas dodatno učvršćuje kao političke saborce protiv nakaradnog režima, istakla je Trivićeva.

Podsjećamo da SDS mjesecima nije znao kojem “carstvu da se prikloni”. Predsjednik ove stranke Milan Miličević je u nekoliko navrata naglašavao da bi SDS mogao imati i sopstvenog kandidata za gradonačelnika Banje Luke ukoliko se opozicija ne ujedini oko jednog imena. To se nije desilo, a SDS je odlučio da podrži Jelenu Trivić.

- Draško Stanivuković je svakako očekivao podršku SDS-a i za njega će ovo biti i veliko i neprijatno iznenađenje. SDS nije snažan ni u Krajini, ni u Banjoj Luci, ali je podrška te stranke uvijek veliki plus za kandidate na izborima. Ovo će samo dodatno zaoštriti odnose u opoziciji, kazao je za Oslobođenje novinar Dragan Maksimović.

On dodaje da je odluka Gradskog odbora SDS-a došla u trenutku kada su svi davali velike šanse Drašku Stanivukoviću. Jelena Trivić je sada, smatra Maksimović, napravila korak od sedam milja. Bez obzira na to da li će joj SDS u oktobru pomoći ili ne, snage su na terenu sada promijenjene.

Povezani članci