Politika

BURNO U TUZLI: Izdaja u SDA, SBiH traži da se preispita rad Osmorke

Pomalo neočekivano završen je izbor delegata u Dom naroda F BiH iz Tuzlanskog kantona. Aktuelna Skupštinska većina nije dobila tri svoja delegata. Pretpostavlja se da je neko iz SDA glasao za opozicionu listu. Ipak nezadovoljni su iz Stranke za BiH jer su očekivali drugačije glasanje opozicije.

Asmir Hasić iz Stranke za BIH nije direktno izabran u Dom naroda iz TK, nego će zajedno sa Damirom Šišićem iz SDA ići u šešir i biranje u baražu.

„Predstavnik SDA i ja idemo u šešir i to će CIK gore uraditi onako kako zakon nalaže. Kada je u pitanju današnje glasanje, ja ću kao predsjednik Kluba SBIH u Skupštini TK tražiti od predsjednika stranke Semira Efendića da zauzme drugačiji stav kada je u pitanju politika na nivou Federacije i sklapanje Federalne vlade“ – kazao je Hasić za Balans.ba.

Hasić nije zadovoljan što"je imao samo četiri glasa za izbor u Dom naroda, kaže da koalicioni partneri nisu ispoštovali dogovore iz Sarajeva. „Obzirom da se vode razgovori na višim nivoima, smatram da bi to trebalo spuštati i na niže nivoe, što kako vidimo ovdje nije slučaj.

Zato ću tražiti od vrha stranke drugačiji stav oko sklapanja Vlade FBIH“ – dodao je Hasić. Znači li to da će insistirati na koaliciji sa SDA na nivou FBIH, Hasić nije precizirao.

 

Povezani članci