Politika

BURNO U TK: Skupština dva puta zasjeda, na dnevnom redu dvije važne stvari

U četvrtak, 15. februara 2024. godine bit će održana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera, koju je u utorak, na sjednici Kolegija Skupštine, zakazao predsjednik Skupštine Žarko Vujović. Dnevni red će biti utvrđen na sjednici.

Vlada Tuzlanskog kantona je zadužena da pripremi Infomaciju o sigurnosnoj situaciji u Tuzlanskom kantonu, s posebnim akcentom na tragični događaj koji se desio 7.2.2024. godine u Tuzli. Također, Vlada je zadužena da, putem Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Skupštini dostavi i sve interne podzakonske akte koji se tiču postupanja u vezi sa navedenim slučajem.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je zakazao i 20. redovnu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će poslanici, između ostalog, razmatrati prijedlog Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu i prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkom radu, ažurirani Plan zaštite od požara Tuzlanskog kantona te više dokumenata analitičko-informativnog karaktera.

Redovna sjednica Skupštine će biti održana u srijedu 21. februara.

Povezani članci