Politika

BURA U TUZLI: SDA direktor optužen za fašizam, poziv MUP-u TK

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla od Ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmeda Omerovića traži hitnu smjenu direktora JU OŠ „Lukavica“ Almedina Devedžića zbog izjava koje promovišu nasilničko ponašanje, te ga poziva da se uznemirenoj javnosti javno obrati povodom ovog slučaja.

-Nakon jučerašnjeg saopštenja KO SDP BiH Tuzla kojim je od policijskih i pravosudnih organa zatražena istraga protiv direktora Devedžića, na našu adresu konstantno pristiže podrška zabrinutih roditelja i građana. Ljudi su opravdano uznemireni zbog izjava SDA-ovog direktora Devedžića i traže hitnu reakciju vlasti.

Njegova javna izjava na Facebook profilu "sa izdajnicima po kratkom postupku" na slici kandidata za gradonačelnika Grada Živinice dr. Hajrudina Kozarevića podsjeća na slogan pod kojim su se fašisti u doba okupacije obračunavali sa političkim neistomišljenicima.

Prema našim informacijama, pokrenuto je nekoliko prijava protiv direktora Devedžića. S tim u vezi, a imajući u vidu veliku zabrinutost javnosti, pozivamo i MUP Tuzlanskog kantona da se javno očituje šta je učinjeno po ovom pitanju.

Mi u Kantonalnom odboru SDP BIH Tuzla se ne bojimo SDA-ovih nasilničkih metoda zastrašivanja i imamo nultu stopu tolerancije na svaki oblik fašističkog djelovanja.

Naš kandidat za gradonačelnika Grada Živinice dr. Hajrudin Kozarević i borac Armije RBiH se ne boji ovih prijetnji nego je naprotiv još odlučniji u borbi za slobodu, jednakost i solidarnost. Sigurno smo da će se dr. Kozarević, kao budući Gradonačelnik, nastaviti boriti da se ovakvi i slični primjeri nasilničke retorike iskorijene iz našeg društva, poručili su iz SDP-a KO Tuzla.

Povezani članci