Politika

DODIK SKROZ POLUDIO: Šokira mržnjom, ovim ljudima želi zabraniti normalan život

Neće predsjednik RS-a priznati da nosi veliki dio krivice za napad u Banja Luci na građanske aktiviste koji se bore za prava LGBT osoba, ali ne krije ni svoju mržnju i prezir prema tim ljudima. Sinoć je šokirao javnost sa planom koji  ima za njih.

"Ja lično nemam ništa protiv njih, samo neka mi ne prilaze", poručio je Dodik i nastavio "objašnjavajući" nasilje nad učesnicima skupa u Banjoj Luci: "Zašto je normalno da se oni organizuju, a nije normalno da se organizuju oni koji se njih boje i koji žele da očuvaju tradiciju, porodicu. I oni su, također,  ugroženi".

Milorad Dodik je najavio da će "Republika Srpska u narednih nekoliko mjeseci donijeti zakon po kojem će se pripadnicima LGBT zajednice zabraniti pristup obrazovnim ustanovama. To znači da će im biti zabranjen prilaz vrtićima, školama, fakultetima. Oni tamo neće moći da rade, da prilaze tim ustanovama".

Griješi Dodik ako misli da se tako brane tradicionalne vrijednosti jednog naroda. Naprotiv. Ovakvim stavom on samo ponovo nameće stigmu fašističke ideologije svom narodu ubjeđujući nas da su spremni diskriminirati druge. Ukoliko ostvari ove prijetnje Dodik vraća mračna vremena u kojima su se ljudima stavljale bijele trake jer su drugačiji, čime im se crta meta na čelu.

 

Povezani članci