Kultura

OSVRT PROFESORA SAMARŽIJE: Putin nikome ne treba

Lessie i rat se uvijek vrate kući pa je tako mečka zaigrala i ispred Putinovog praga.

Piše: ZDENKO SAMARŽIJA

Korumpirana administracija kojoj je na čelu nije u stanju razjuriti privatne vojske, a  vladavina se stoji u laviranju između interesa moćnih oligarha (koje je on stvorio) što uzrokuje neprestane čistke i onemogućuje ostvarivanje većih projekata, a to je opustošilo zemlju i Rusiju i zemlje ovisne o njoj vratilo u bolju prošlost, što je temelj Putinove ideologije.

U imaginariju je predstavljeno kao borba za novi poredak protiv uspostave novog poretka, iskorijenjivanje fašizma i preodgoj cijelih naroda, a zapravo su refleksija bijede ocvalog diktatora.

Bajka o korporacijama, što je jedini kontinuitet kod Putina, autorski je uradak Adolfa Hitlera koji je, šizofreno tumačeći svoju sadašnjost izjavio da "mora pridobiti 5 ili 6 korporacija a s narodom će lako".

Kako nije imao korporacije, stvorio je oligarhe novcem izvučenim iz proračuna, koji su postali markgrofovi s privatnim vojskama. I tako dalje neće ići.

Putin više nikome nije potreban!

(Kolumnist portala Ljudski.ba Zdenko Samaržija ugledni je profesor filozofije i povijesti te autor više udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola)

Povezani članci