Kao i većina mladih s ovih prostora Vilim Rubić je bolje sutra potražio u Njemačkoj. No, za razliku od dosadašnjih gastarbajtera znao je da u njoj neće dočekati mirovinu.
„Ali je to bio neki cilj da ćemo se vratiti nakon određenog vremena dok se neke stvari poslože i tako, ali eto 10 godina smo bili u Frankfurtu, radili i prošle godine u drugom mjesecu smo se vratili“, kaže Rubić.
I u svom Livnu pokrenuo je biznis. S projektom „Porcija ćevapa za Livnjake“ sudjelovao u Livanjskom ljetu i napravio najveću porciju na svijetu. Cilj je bio lepinja sa 2.600 ćevapa.
„Sigurno preko 2.600 jer smo 67 kila ispekli, to je znači, skoro 2.700. A došlo je tako što smo tražili kako ćemo najbolje izreklamirati ćevabdžinicu, da je više lokalno. Da počastimo građane, sugrađane i da oborimo taj rekord“, dodaje Rubić.
I uspjeli su. Vilimu, njegovoj supruzi i vrijednim djelatnicima zadovoljstvo i ponos nisu mogli pokvariti ni vrelina roštilja, ni dim, ni ćevapi koji su pekli ruke dok su ih slagali.
„Podrška cijeloga grada, podrška cijele ekipe, izazov jedan veliki, ali je strašno bilo zanimljivo i ugodno je bilo raditi. Nemam riječi, ja sam očekivala da će to malo teže ići, ali išlo je tako glatko da je to nevjerovatno“, istakla je Saima Hodžić, djelatnica u ćevabdžinici.
„Super osjećaj, bilo je neizvjesno hoćemo li uspjeti sve ispeći, hoće biti sve u redu, ali, prezadovoljan sam. Najviše su me djeca obradovala što su bili u prvim redovima, i to mi je super bilo“, naglasio je Bruno Trboglav, djelatnik u ćevabdžinici.
„Znači mi dosta, to je neki dio, trenutno dio neke povijesti tu i ko zna kad će se idući put ovaj rekord oboriti“, kaže Danis Hodžić, djelatnik u ćevabdžinici.
Prije nego što su poslužili nazočne roštiljskom delicijom fotografirali smo ih za uspomenu.
Grad ih je podržao financijski, a lepinju od skoro četiri kvadrata ispekla i donirala je livanjska pekara