Sport

ZMAJEVI NAPADAJU SLOVAČKU: Hadžibegić donio odluku o Džeki i Stevanoviću

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Bratislaviod 20.45 igra drugu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik je selekcija Slovačke, a pred ovaj meč selektor Faruk Hadžibegić odlučio je na tribinama ostaviti Jasmina Mešanovića.

"Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer se radi o ekipi koja je među favoritima za drugo mjesto", rekao je Faruk Hadžibegić.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Bilo kakav rezultat da se desi, nije riješeno ništa. Pokušat ćemo pobijediti. Izuzetno respektujemo protivnika koji je kvalitetna ekipa. Imaju ambiciju, novog selektor, igrače koji igraju u najjačim ligama. Totalno je otvoreno sve", rekao je Hadžibegić.

Iako je bilo najava da će na tribine u ovom meču ponovo ići Miroslav Stevanović, nogometaš švicarskog Servettea našao se u sastavu, baš kao i Edin Džeko.

Hadžibegić u Bratislavi ne računa na usluge napadača Jasmina Mešanovića koji je morao na tribine, dok je najbolji igrač BiH Edin Džeko u protokolu za ovu utakmicu nakon problema s povredom leđa.

Povezani članci