Sport

UTAKMICA GENERACIJE: Zmajevi kompletni, poznato stanje Edina Džeke

Danas su se medijima obratili Benjamin Tahirović i član stručnog štaba Nedim Jusufbegović.

“Jučer je bio uvodni trening, više se radilo na oporavku igrača. Ništa neki veliki specifični trening. Atmosfera na visokom nivou, svi negdje znamo koja je važnost utakmice i šta nam ona donosi. Mislim da smo svi svjesni situacije.

Sa Džekom je sve dobro, imao je težak put, kasno je došao, tako da je dobio sinoć priliku da se malo više odmori, večeras će biti na treningu”, kazao je Jusufbegović.

Benjamin Tahirović o Ukrajincima, navijačima i značenju meča

“Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri, a nadam se da će poslije nje biti i druga najvažnija. Svi jedva čekamo početak utakmice i u nju ulazimo s mentalitetom da možemo pobijediti.”

“Ukrajinci imaju dobre igrače, ali i mi imamo kvalitet, imamo dobar balans iskustva i mladosti. Nikog se ne bojimo, respektujemo Ukrajince, ali vjerujem da možemo pobijediti. Navijači su naš 12. igrač, oni će nam dati energiju u teškim trenucima.”

“Presretni smo što ćemo igrati pred punim stadionom i zbog navijača ćemo dati sve od sebe. Svi mi mladi igrači znamo koliko će nam značiti plasman na Euro, kako državi, tako i nama”, kazao je Tahirović.

Večeras je planiran trening u 19:00 sati na istom stadionu, a trebali bi trenirati svi reprezentativci.

Povezani članci