Sport

UEFA NE PRAŠTA: Teška kazna za Borac, političke poruke stigle na naplatu

Disciplinska komisija UEFA odlučila je da kazni FK Borac iz Banjaluke zbog ponašanja njihovih navijača tokom meča protiv albanske Egnatije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Naime, navijači Borca, Lešinari, su skandirali “Kosovo je Srbija,” što je dovelo do prekida utakmice na oko deset minuta. Zbog toga je Borac kažnjen sa 15.000 eura.

S druge strane, Egnatia je već ranije kažnjena sa 10.000 eura jer su njeni navijači tokom revanš meča skandirali “Ubij četnika,” što je izazvalo reakciju protivnika koji je zaprijetio napuštanjem susreta.

Paralelno s ovim vijestima, banjalučki klub je izdao saopštenje povodom revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv PAOK-a.

Klub je naglasio da će biti zabranjen ulazak navijačima s obilježjima grčkog šampiona i njegovih prijateljskih klubova. Ova zabrana posebno se odnosi na navijače beogradskog Partizana, Grobare, kojih u Banjaluci ima u velikom broju.

Takođe, od ranije je poznato da navijača PAOK-a neće biti na ovoj utakmici zbog incidenata koje su izazvali prošle sezone u Ligi konferencija.

Podsjećamo da će se revanš između Borca i PAOK-a odigrati u srijedu s početkom u 21 sat. U prvom susretu u Solunu, grčki tim je pobijedio sa 3:2.

Povezani članci