Sport

TRANSFER KOJI ĆE POTRESTI EVROPU: Mirotić čistio buraniju i odlučio, presudio jedan poziv

Nikola Mirotić je glavno ime ljetnjeg prijelaznog roka u evropskoj košarci. Jedan od najboljih košarkaša Eurolige po svemu sudei neće nastaviti karijeru u Barceloni koja smanjuje budžet i želi da se rastereti njegove velike plate.

Orava sportska bomba odjeknula je iz Grčke čiji novinar tvrdi da se zna gdje Mirotić ide.

– Slučaj Mirotić je bez presedana. Od trenutka kada ga je Barselona odlučila da raskine ugovor sa njim, ponuđen je polovini klubova Evrolige, a on čisti boraniju bez nervoze. Sve dok nije dobio poziv… A svi znaju šta se dešava kada najveći pozove. Zato je sada Partizan veliki favorit za potpis Mirotića – napisao je grčki novinar.

Ako se ovo pokaže tačnim grčki novinar smatra da će to izazvati tektonske promjene u evropskoj košarci.

Ranije je Mirotić svojom objavom nasmijao javnost. 

Mirotić je okačio sliku na kojoj, vjerovatno sa svojom babom, čisti buraniju i uz nju je ostavio i zanimljivu poruku.

„Ako ste se pitali gdje sam i šta radim“, napisao je.

Mnogo je klubova koji žele Mirotića, a navodno njegovu neodlučnost između Olimpijakosa, Monaka i drugih velikana prekinuo je poziv Željka Obradovića. Ipak da bi se desio transfer mora doći do dogovora Mirotića i Barselone.

Ako se to desi, kaže Vetakis, onda treba smatrati da je sljedeća stanica u karijeri Mirotića zaista Beograd, odnosno preciznije dres crno-bijelih. Takođe, na taj način bi Mirotić ostvario san iz djetinjstva pošto je prije desetak godina u jednom intervjuu otkrio da je navijač Partizana, a jasno je da ima i ogromno poštovanje ka Željku Obradoviću, od čijeg je učenika Jasikevičijusa učio prethodne tri godine, prenosi Mondo.

Ovo se donekle poklapa i sa informacijama portala “Juhohups” koji je izvjestio da su pred Mirotićem sada samo dvije opcije – odlazak u Srbiju ili ostanak u Barseloni. Samo sa Kataloncima ne može da se dogovori jer zahtjeva isplatu 75 odsto ostatka dvogodišnjeg ugovora (teškog 22 miliona) i to je sve zaustavilo.