Sport

OSTVARENJE SNA: NBA košarkaš se pridružio Zmajevima, ponosan na bosanske korijene

Košarkaš Minnessote Luka Garza uskoro iz SAD-a putuje za Bosnu i Hercegovinu, gdje će se prvi put pridružiti pripremama reprezentacije naše zemlje.

 

-To je nešto o čemu sam dugo sanjao i nešto za šta znam da ćemo i ja i moja porodica biti veoma ponosni što radim, a to je da predstavljam državu. Proces je bio dugačak, ali suština je bila da utvrdimo koji je najbolji trenutak da napravim taj potez i počnem svoje putovanje u predstavljanju BiH. Ova godina se činila kao savršen trenutak za to.

I zaista sam uzbuđen za ovo ljeto, mislim da će to biti sjajno iskustvo za mene, ali i fenomenalna prilika da mogu da igram košarku na visokom nivou, sa vrhunskim igračima i da se takmičim za nešto specijalno.

Garza je rekao da da se raduje što ne igra Ljetnu NBA ligu, pa će moći ranije otići u BiH, radi bolje aklimatizacije i upoznavanja sa saigračima.

  

Osim o svojoj karijeri i očekivanjima od naredne NBA sezone, Garza je za Glas Amerike govorio i o svom rođaku Alibegoviću, Jusufu Nurkiću i Nikoli Jokiću.

Video pogledajte OVDJE.

Povezani članci